Przepisy od Hilcony



BIO Gnocchi

Gnocchi to kluseczki we włoskim stylu, jedne z najbardziej znanych na świecie. Nasze są ze składników z certyfikowanych gospodarstw rolniczych. Świetnie się komponują z sosami na bazie gorgonzoli lub masłem i szałwią. Możliwości jest wiele. Ugotuj lub usmaż i zaszalej z innymi dodatkami eko, a na pewno otrzymasz zdrowy posiłek. Smacznego!

Dostępne w pojemnościach: 300 g

BIO Gnocchi

Sposób przygotowania

Wrzuć gnocchi na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła i smaż przez ok. 5 minut, aż osiągną złoto - brązowy kolor.

Skład

Tłuczone ziemniaki* (woda, płatki ziemniaczane* 9% [ziemniaki*, ekstrakt z przypraw: rozmaryn*]), mąka z pszenicy durum*, skrobia pszenna*, mąka kukurydziana*, olej rzepakowy*, jaja* 2%, sól, przyprawy*. Może zawierać soję.
*z upraw rolnictwa ekologicznego

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji* (250 g) RWS
wartość energetyczna 744 kJ/ 176 kcal 1870 kJ/ 443 kcal 22%
tłuszcz 3,8 g 9,5 g 14%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 1,0 g 5%
węglowodany 31 g 78 g 30%
w tym cukry 2,4 g 6,0 g 7%
błonnik 1,7 g 4,3 g -
białko 3,7 g 9,3 g 19%
sól 1,4 g 3,5 g 58%

*1 porcja = 250 g produktu.

**RI (ang. reference intake): referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).