Przepisy od Hilcony



Gnocchini - kluseczki włoskie

Małe rozwiązanie na duży głód. Spatzlini idealnie nadają się jako podstawa dania dla dzieci, jak również do tworzenia przekąsek. Małe kluseczki lane mogą być bazą dla wielu kulinarnych inspiracji.
 

Dostępne w pojemności: 600g

Gnocchini - kluseczki włoskie

Sposób przygotowania

Na patelni: Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła wrzucić Gnocchini. Smażyć 8 minut na złoty kolor.
 

Skład

tłuczone ziemniaki 80% (woda, płatki ziemniaczane 14% [ziemniaki, kurkuma]), skrobia ziemniaczana 11%, jaja 4%, semolina z pszenicy durum 2%, sól, olej rzepakowy. Zawiera jaja z wolnego wybiegu. Może zawierać śladowe ilości: soja, siarczyny.
 

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji* (250 g) RI** (250 g)
wartość energetyczna 527 kJ/ 125 kcal 1055 kJ/ 249 kcal 13%
tłuszcz 0,9 g 1,8 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,4 g 2%
węglowodany 26 g 52 g 20%
w tym cukry 2,3 g 4,6 g 5%
błonnik 1,4 g 2,8 g -
białko 2,4 g 4,8 g 10%
sól 1,2 g 2,6 g 43%

*1 porcja = 250 g produktu.

**RI (ang. reference intake): referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).