Przepisy od Hilcony



Sos Formaggio Rosso
Sos do makaronu pomidorowo-śmietankowo-serowy

To prawdziwy król w śród sosów. Przygotowany ze świeżej śmietanki, soczystych pomidorów i szlachetnego sera Parmigiano Reggiano. Ma wspaniałą kremową konsystencję. Pasuje do wszystkich rodzajów makaronów. 

Dostępne w pojemnościach: 260 g

Sos Formaggio Rosso<br/>
Sos do makaronu pomidorowo-śmietankowo-serowy

Sposób przygotowania

Podgrzewaj sos w garnku przez 2 minuty i gotowe.

Alternatywa: Możesz od razu do zimnego sosu dodać ulubiony, świeży makaron Hilcona i podgrzewać razem. 

Skład

pomidory 43%, woda, śmietanka, zagęszczony przecier pomidorowy 7%, ser podpuszczkowy dojrzewający Parmigiano Reggiano 6%, cebula 3%, skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), cukier, sól jodowana, olej rzepakowy, sól, przyprawy, natka pietruszki 0,4%, mąka ryzowa, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, zagęszczony sok cytrynowy, ekstrakt z lubczyku. Może zawierać seler i gorczycę.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji* (130 g) RI** (130 g)
wartość energetyczna 384 kJ/ 92 kcal 499 kJ/ 120 kcal 6%
tłuszcz 5,7 g 7,4 g 11%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g 3,8 g 19%
węglowodany 6,1 g 7,9 g 3%
w tym cukry 3,9 g 5,1 g 6%
błonnik 1,5 g 2,0 g -
białko 3,4 g 4,4 g 9%
sól 1,5 g 2,0 g 33%

*1 porcja = 130 g produktu.

**RI (ang. reference intake): referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).