Przepisy od Hilcony



Fettucine z krewetkami i czerwonym pesto

Składniki

2 łyżki oleju (można użyć ten z pomidorów)
400 g obranych krewetek
suszone pomidory w oleju
3 łyżki orzeszków piniowych
100 ml białego wina
1 opakowanie (130 g) Hilcona Pesto Rosso
1 opakowanie (400 g) Hilcona Fettuccine
sok z cytryny
sól i pieprz

Przygotowanie

Rozgrzej olej na patelni i krótko podsmaż umyte i obrane krewetki. Pomidory pokrój w paski i razem z orzechami dodaj do krewetek. Wszystko wymieszaj. Następnie dodaj pesto, wino i makaron Fettuccine. Całość wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez 2-3 minuty. Danie dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Smakowita rada: Aby wydobyć pełnię smaku z krewetek, podsmaż je z czosnkiem.

Wyślij link znajomemu