Przepisy od Hilcony



Minestrone z Tortelloni

Składniki

1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
150 g cukinii
200 g pora
2 marchewki
150 g selera naciowego
200 g białej lub perłowej fasoli z puszki
400 ml bulionu warzywnego
80 g boczku pokrojonego w kostkę
1 opakowanie (500 g) Hilcona Tortelloni Pomodoro e Mozzarella
1 opakowanie (260 g) Hilcona sos Arrabbiata
cukier
sól i świeżo mielony pieprz 

Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pozostałe warzywa umyj i osusz. Cukinię i pora przetnij wzdłuż i pokrój w plastry. Obraną marchewkę pokrój w plastry. Seler naciowy rozdziel na pojedyncze łodygi i pokrój je w plasterki. Fasolę odsącz z zalewy.

Na patelni rozgrzej olej i po kolei wrzucaj warzywa, zaczynając od zeszklenia cebuli. Dołóż czosnek, seler naciowy, marchewkę, później pora i cukinię. Całość dopraw solą oraz cukrem i duś przez chwilę. Przełóż warzywa do garnka i dodaj bulion, fasolę oraz sos Arrabbiata. Wszystko wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez ok. 10 minut. Dodaj tortelloni i gotuj przez 2-3 minuty. Podsmaż boczek i posyp nim przelaną na talerze zupę. Na koniec dopraw pieprzem.  

Wyślij link znajomemu