Przepisy od Hilcony



Ravioli w sosie pomidorowym

Składniki

200 g pomidorków koktajlowych
1 ząbek czosnku
½ papryki pepperoni
2 łyżki oleju
świeże zioła: tymianek/ bazylia/ szałwia
cukier
6 łyżek wody lub białego wina
1 opakowanie (250 g) Hilcona Ravioli Spinaci
sól i pieprz

Przygotowanie

Pomidorki przekrój na połówki. Czosnek i paprykę drobno posiekaj. Rozgrzej olej na patelni. Całość duś przez 1-2 minuty. Dopraw szczyptą cukru i dodaj świeże, posiekane zioła. Dodaj 6 łyżek wody lub białego wina, a następnie Ravioli Spinaci bez wstępnego gotowania i duś przez 2-3 minut. Danie wyłóż na talerz i udekoruj świeżymi listkami ziół. Podawaj na ciepło.

Smakowita rada: Dodaj suszone papryczki chilli lub tarty ser.

Wyślij link znajomemu