Przepisy od Hilcony



Ravioli z boczkiem i warzywami

Składniki

100 g boczku
200 ml przecieru pomidorowego lub 1 opakowanie Hilcona sos Napoletana (260 g)
200 g mrożonych warzyw na patelnię (dowolna mieszanka)
1 opakowanie Hilcona ravioli e spinaci (500 g)
½ łyżeczki oregano
30 g startego parmezanu
sól i pieprz

Przygotowanie

Boczek pokrój w kostkę lub małe paski. Podsmaż na patelni do uzyskania chrupkości. Dodaj przecier pomidorowy lub Sos Napoletana. Wrzuć mieszankę warzyw i zagotuj, następnie dopraw solą, pieprzem i oregano. Ravioli włóż do sosu bez wstępnego gotowania i podgrzewaj przez ok. 5 minut. Wyłóż na talerze i posyp parmezanem.

Smakowita rada: Danie na talerzu posyp siekaną natką pietruszki. 

Wyślij link znajomemu