Przepisy od Hilcony



Ravioli z łososiem i pesto

Składniki

200 g świeżego łososia
1 cukinia
2 łyżki masła
1 opakowanie (120 g) Hilcona Pesto Basilico
1 opakowanie (500 g) Hilcona Ravioli ze szpinakiem
sól i pieprz

Przygotowanie

Łososia pokrój w kostkę. Umyj cukinię, przekrój wzdłuż i pokrój w plasterki. Na dużej patelni rozgrzej masło. Dodaj pokrojonego łososia i smaż na małym ogniu przez 2 minuty. Dodaj cukinię i smaż przez kolejne 2 minuty. Na chwilę odstaw patelnię.

Następnie przygotuj ravioli w gotującej się, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedź je. Podgrzej łososia z cukinią, dodaj pesto i ravioli. Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez minutę. Zawartość garnka przełóż na talerze i oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Smakowita rada: Danie na talerzu możesz posypać płatkami parmezanu.
 

Wyślij link znajomemu