Przepisy od Hilcony



Sałatka meksykańska z Veggie

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu meksykańskim
100 g liści szpinaku baby
100 g fasoli z puszki
100 g kukurydzy z puszki
1 czerwona cebula

Składniki na sos:
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki ketchupu
sól i pieprz
ewentualnie sos tabasco 

Przygotowanie

Podgrzej Veggie w stylu meksykańskim zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz z zalewy fasolę i kukurydzę. Szpinak umyj i pozostaw na chwilę do wyschnięcia. Pokrój drobno cebulę. Delikatnie wymieszaj szpinak, fasolę, kukurydzę oraz cebulę. Przygotuj sos, dokładnie łącząc wszystkie składniki. Przestudzone kotleciki pokrój na mniejsze kawałki i połóż na sałatce. Całość polej sosem i od razu podawaj.

Wyślij link znajomemu