Przepisy od Hilcony



Sałatka z Tortelloni i salami

Składniki

150 g młodej dymki
200 g pomidorków koktajlowych
50 g rukoli
100 g salami w plasterkach
3 łyżki oliwy z oliwek
1 opakowanie (500 g) Hilcona Tortelloni Antipasti
3 łyżki octu balsamicznego białego
sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

Dymkę umyj, osusz i grubo pokrój. Umyte i osuszone pomidory przekrój na pół. Usuń końcówki z łodyżek rukoli i pokrój ją na mniejsze kawałki. Plasterki salami przekrój na pół. Podsmaż dymkę na rozgrzanym oleju. Dodaj tortelloni i pomidory. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie podgrzewaj przez 2 minuty. Dodaj ocet balsamiczny. Mieszaj przez chwilę i zdejmij patelnię z kuchenki. Dodaj rukolę i salami. Wszystko delikatnie wymieszaj i przełóż do naczynia. Sałatkę podawaj lekko ciepłą.

Wyślij link znajomemu