Przepisy od Hilcony



Smażone Tortelloni z kiełbasą

Składniki

100 g rukoli
200 g pomidorków koktajlowych
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oleju
5 łyżek białego wina
200 ml bulionu warzywnego
100 g serka mascarpone
3 cienkie pętka kiełbasy (po 150 g)
1 opakowanie (500 g) Tortelloni z pomidorami i serem mozzarella
sól i pieprz

Przygotowanie

Umyj rukolę oraz pomidorki i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę. Posiekaj czosnek. W garnku podgrzej 1 łyżkę oleju. Cebulę z czosnkiem smaż przez 1-2 minuty do zeszklenia. Zalej białym winem i zagotuj. Dodaj bulion warzywny i serek mascarpone i ponownie zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Kiełbasę pokrój w plasterki i smaż na patelni na średnim ogniu przez ok. 3 – 4 minuty. Przygotuj tortelloni w gotującej się, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i dodaj do kiełbasy razem z pomidorami. Całość smaż przez ok. 2 minuty, aż do zarumienienia. Dopraw solą i pieprzem, posyp rukolą i polej sosem. Danie wyłóż na talerze i oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. 

Wyślij link znajomemu