Przepisy od Hilcony



Śródziemnomorskie Tortelloni z patelni

Składniki

140 g marchwi
1 cukinia
1 mała puszka karczochów
2-3 gałązki tymianku
1 opakowanie (500 g) Hilcona Tortelloni Antipasti
2 łyżki oleju
1 opakowanie (200 g) sera feta
sói i pieprz
 

Przygotowanie

Obierz marchew i pokrój w plastry. Cukinię ponacinaj wzdłuż na ćwiartki, a następnie również pokrój w plastry. Odcedzone karczochy pokrój w ćwiartki. Oderwij listki tymianku od łodyg. Makaron przygotuj w gotującej się, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W międzyczasie na dużej, powlekanej patelni rozgrzej olej. Przez ok. 1 – 2 minuty smaż na niej marchew na średnim ogniu. Następnie dodaj ugotowane i odcedzone tortelloni, cukinię i karczochy. Całość smaż razem przez ok. 2 minuty. Dodaj tymianek, wymieszaj składniki, dopraw solą i pieprzem. Zawartość patelni wyłóż na talerze i oprósz pokruszonym serem feta.

Smakowita rada: Podawaj razem z szynką parmeńską.   

Wyślij link znajomemu