Przepisy od Hilcony



Tortelloni carne z warzywami

Składniki

1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 mała cukinia
1 ząbek czosnku
1 czerwona cebula
2 łyżki oleju
100 ml bulionu warzywnego
1 opakowanie (250 g) Hilcona Tortelloni Carne
2 gałązki rozmarynu
sól i pieprz

Przygotowanie

Pokrój paprykę i cukinię w kostkę, a cebulę i czosnek poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej i smaż cebulę z czosnkiem aż do zeszklenia. Następnie dodaj pozostałe warzywa. Całość smaż przez ok. 3 minuty, a następnie zalej bulionem.

Dodaj rozmaryn i tortelloni (bez wstępnego gotowania). Wszystko wymieszaj i gotuj krótko na wolnym ogniu. Całość dopraw solą i pieprzem, następnie wyłóż na talerz i dodaj gałązki rozmarynu dla dekoracji.

Smakowita rada: Przed wyłożeniem potrawy talerz możesz udekorować plastrami szynki parmeńskiej.

Wyślij link znajomemu