Przepisy od Hilcony



Tortelloni pomodoro e mozzarella z warzywami

Składniki

200 g mieszanki mrożonych warzyw na patelnię
2 łyżki oleju
200 ml bulionu warzywnego
1 łyżka przecieru pomidorowego
3 łyżki twarogu
1 opakowanie (500 g) Hilcona Tortelloni pomodoro e mozzarella
sól i pieprz

Przygotowanie

Umyj i osusz cukinię, bakłażan i pomidory. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a pozostałe warzywa na kawałki. Posiekaj drobno czosnek oraz listki tymianku. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Wrzuć cebulę z pozostałymi warzywami i duś przez 4-5 minut, a następnie dodaj czosnek.

Przecier pomidorowy wymieszaj z ¾ posiekanego tymianku i dołóż do warzyw. Stopniowo dodawaj bulion, po czym dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 15 minut na średnim ogniu.

W tym czasie ugotuj tortelloni zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź i poczekaj, aż ociekną. Rozgrzej na patelni pozostały olej. Smaż tortelloni przez ok. 4 minuty, obracając je kilkakrotnie, aż do uzyskania złotobrązowego koloru. Zetrzyj ser. Warzywa wyłóż na miskę i ułóż na nich tortelloni. Całość posyp parmezanem i resztą tymianku. Podawaj na gorąco.  

Wyślij link znajomemu