Przepisy od Hilcony



Tortelloni z łososiem i warzywami

Składniki

300 g świeżego łososia (filet)
200 g cukinii
1 czerwona cebula
2 łyżki oleju
20 ml soku z limonki
200 ml śmietany
1 opakowanie (500 g) Hilcona Tortelloni z serem ricotta i szpinakiem
40 g świeżego koperku
sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

Opłucz filet z łososia i lekko osusz, a następnie pokrój na kawałki. Dopraw solą i pieprzem. Cukinię umyj i osusz. Przekrój wzdłuż i pokrój na cienkie plastry. Obraną cebulę drobno pokrój. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i podsmaż cebulę z cukinią. Dodaj sok z limonki i doprowadź do wrzenia.

Następnie dodaj śmietankę i wymieszaj, cały czas gotując na małym ogniu. Dodaj łososia i tortelloni – w tej kolejności. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez ok. 3 minuty. Wyłóż tortelloni z łososiem na talerze i posyp grubo posiekanym koperkiem. Podawaj na gorąco.  

Wyślij link znajomemu