Przepisy od Hilcony



Veggie burger po włosku z dodatkiem smażonej cukinii

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu włoskim
1 mała cukinia
2 pomidory
1 pęczek rukoli
1 mozzarella
1 cebula
2 bułki do hamburgerów
odrobina oliwy

Przygotowanie

Podgrzej Veggie zgodnie z instrukcją Na opakowaniu. Pokrój cebulę, pomidora i cukinię w dość cienkie plastry. Bułki do hamburgerów przekrój na pół i włóż na chwilę do pieca lub tostera, aby się podgrzały.

Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż plastry cukinii, aż się lekko zarumienią. Później ułóż składniki na dolnej części bułki w odpowiedniej kolejności: rukola, cebula, Veggie, pomidor. Z wierzchu posyp pokruszonym serem mozzarella i ułóż plastry cukinii. Całość przykryj drugą częścią bułki.

Smakowita rada: by Veggie burger po włosku smakował jeszcze lepiej, użyj do niego sosu pomidorowo-bazyliowego . 

Wyślij link znajomemu