Przepisy od Hilcony



Veggie koreczki po grecku

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu greckim
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
1 słoiczek czarnych oliwek
odrobina oleju
sól i pieprz
sos tzatziki 

Przygotowanie

Cukinię umyj i pokrój wzdłuż, tak aby powstały cienkie, długie plastry. Rozgrzej olej na patelni. Podsmaż plastry cukinii z każdej strony, aż zmiękną. Podgrzej Veggie w stylu greckim w dowolny sposób, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Następnie drobno posiekaj ok. połowę czarnych oliwek.

Przygotuj sos tzatziki. Wymieszaj go z pokrojoną papryką i oliwkami. Całość dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na desce plastry cukinii. Na każdym połóż trochę przygotowanego sosu i zrób z nich rulon. Aby się nie rozpadł, każdy rulon przebij wykałaczką.

Podgrzane Veggie w stylu greckim pokrój na  mniejsze części (cztery lub sześć w zależności od tego, jak duże mają być koreczki). Nałóż na Veggie rulony z cukinii, połącz wykałaczką. Koreczki przełóż na talerz i udekoruj pozostałymi oliwkami. Podawaj jeszcze ciepłe lub na zimno.  

Wyślij link znajomemu