Przepisy od Hilcony



Veggie po włosku z sałatką makaronową

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu włoskim
½ opakowania makaronu Hilcona Fettuccine
1 cukinia
1 czerwona cebula
kilka ząbków czosnku
60 g suszonych pomidorów
1 mały słoiczek zielonych oliwek, najlepiej bez pestek
½ pęczka bazylii
1 gałązka rozmarynu
½ limonki
odrobina oliwy z oliwek
sól i pieprz 

Przygotowanie

Makaron Fettuccine przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz cebulę pokrój w cienkie paski. Rozmaryn, czosnek, oliwki i suszone pomidory wraz z pokrojonymi cebulą i cukinią ułóż na tacce grillowej i skrop oliwą z oliwek. Grilluj całość przez ok. 3 minuty.

W tym czasie podgrzej Veggie w stylu włoskim zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Grillowane warzywa wymieszaj z makaronem Fettuccine. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z limonki. Wyłóż na talerze wraz z podgrzanymi Veggie. Całość udekoruj listkami bazylii.
 

Wyślij link znajomemu