Przepisy od Hilcony



Veggie w stylu greckim z nadziewaną papryką

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu greckim
2 małe czerwone papryki
50 g kaszy kuskus
100 ml wody
1 mała czerwona cebula
30 g rodzynek
½ pęczka kolendry
kawałek pietruszki
1 limonka
sól i pieprz

Przygotowanie

Kaszę kuskus zalej 100 ml posolonej, gorącej wody i odstaw pod przykryciem. Kasza będzie gotowa, gdy wchłonie całą wodę. Posiekaj cebulę, pietruszkę i kolendrę. Wymieszaj wszystko z rodzynkami i odrobiną skórki z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Całość pozostaw na 10 minut.

W tym czasie podgrzej Veggie w stylu greckim zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj paprykę do nadziania: odetnij górną cześć i wydrąż, usuwając wszystkie pestki. Wymieszaj kaszę kuskus z pozostałymi składnikami i włóż nadzienie do papryki. Całość grilluj na małym ogniu. Możesz też upiec w piekarniku. Podawaj wraz z ciepłym Veggie.
 
Smakowita rada: Aby całe danie nabrało jeszcze bardziej greckiego charakteru, możesz podać je z sosem tzatziki. 

Wyślij link znajomemu