Przepisy od Hilcony



Veggie w stylu meksykańskim z grillowaną kukurydzą

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu meksykańskim
2 kolby kukurydzy
 
Składniki na masło ziołowe:
80 g masła
szczypta płatków suszonej papryki chili
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka mieszanki suszonych ziół: oregano, kmin rzymski, kolendra, papryka słodka, tymianek
sól

Przygotowanie

Kolby kukurydzy obierz i pokrój w plastry grubości ok. 2 cm. Ułóż je na tacce grillowej i grilluj, aż ziarna zrobią się miękkie. Podgrzej Veggie w stylu meksykańskim zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zrób masło ziołowe, mieszając razem wszystkie składniki: masło, płatki chili, starty ząbek czosnku, zioła i dopraw solą. Wyłóż na talerz podgrzane Veggi z grillowanymi plastrami kukurydzy. Na kukurydzę nałóż masło ziołowe.

Smakowita rada: Aby całe danie nabrało jeszcze bardziej meksykańskiego charakteru, możesz podać je z meksykańską salsą. 

Wyślij link znajomemu