Przepisy od Hilcony



Veggie w stylu meksykańskim z ostrą potrawką z kukurydzy

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu meksykańskim
1 puszka kukurydzy
½ litra bulionu warzywnego
1 mała cebula
1 papryczka chili
odrobina oleju
sól i pieprz

Przygotowanie

Posiekaj cebulę. Usuń pestki z papryczki chili i drobno ją posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż przez chwilę cebulę z chili. Odsącz kukurydzę. Osuszoną dołóż na patelnię. Następnie dodaj bulion warzywny i duś pod przykryciem przez min. 5 minut, tak aby kukurydza zaczęła się rozpadać. Dopraw solą i ewentualnie pieprzem. Podgrzej Veggie w stylu meksykańskim zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zupę przelej do kokilki i podawaj z ciepłym Veggie. 

Wyślij link znajomemu