Przepisy od Hilcony



Veggie w stylu tajskim z ognistą sałatką z papai

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu tajskim
1 dojrzała papaja
1 łyżka orzechów ziemnych
½ pęczka kolendry
 
Składniki na sos:
2 łyżki sosu rybnego
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 świeża papryczka chili

Przygotowanie

Obierz papaję i wydrąż z pestek. Następnie pokrój na bardzo cienkie paseczki. Orzechy ziemne rozdrobnij na mniejsze części i upraż na patelni bez oleju. Kolendrę drobno posiekaj. Przygotuj sos do sałatki. Usuń pestki z chili i bardzo drobno posiekaj papryczkę. Wymieszaj z pozostałymi składnikami na sos. Podgrzej Veggie w stylu tajskim zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj w misce papaję, uprażone orzechy z kolendrą i polej sosem. Wyłóż na talerz i podaj z ciepłymi Veggie.
  

Wyślij link znajomemu