Przepisy od Hilcony



Veggie w stylu tajskim ze szparagami w mleczku kokosowym

Składniki

1 opakowanie Veggie w stylu tajskim
300 g tajskich szparagów (zielonych)
1 czerwona cebula
200 ml mleczka kokosowego
2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
½ łyżeczki pasty curry
sól i pieprz 

Przygotowanie

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szparagi z pokrojoną w piórka cebulą, aż się zarumienią. Zdejmij wszystko z patelni. Na tej samej patelni podgrzej mleczko kokosowe z pastą curry. Podgrzewaj przez kilka minut, aż mleczko nieco się zredukuje.

Podgrzej Veggie w stylu tajskim zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ponownie dołóż na patelnię do mleczka szparagi z cebulą i podgrzej. Całość dopraw solą i ewentualnie pieprzem. Wyłóż na talerz ciepłe kotleciki i szparagi z sosem.
  

Wyślij link znajomemu